Menu
De Likeurfabriek

In het midden van de stad werd een oude likeurfabriek omgevormd tot een gestapelde loft met yoga-atelier.

Het perceel betreden gebeurt via de oorspronkelijke massieve muurafsluiting met poort, gevolgd door een Japanse tuin die door middel van een sculpturaal trapgeheel toegang geeft tot het woonvolume.

Het woonvolume bestaat uit een verzonken kunstruimte, een yoga-atelier en een hoger gelegen woonverdieping. Met aandacht voor de originele structuur werd er een nieuw hoofdstuk gecreƫerd voor deze site. De nieuwe delen werden uitgevoerd in gepigmenteerd beton. Een jungle-patio met uitgewerkte zitbank en groenpartij maken deel uit van de architectuur.

toegang met waterpartij

referentie – Carlo Scarpa, Fondazione Querini Stampalia 1961-1963

grondplan gelijkvloers

Interieurzicht met met iconisch haardvuur

badkamer

Close