Menu
SVM De Vlier

Het geheel bestaat uit één langwerpig volume van twee bouwlagen en een dakstructuur die zijn oorsprong vindt bij de landbouwloodsen uit de omgeving. Hierdoor ontstaat er een herkenbare volumewerking die vervolgens wordt verfijnd tot een gebouw met een educatief karakter.

De maatvoering van een klas is de maatvoering van de structuur. Elke klas geniet een uniforme materialiteit. Het beoogde resultaat is een frisse leeromgeving die kalmte en concentratie opwekt.

De geveluitwerking is robuust benaderd met een geassembleerd karakter. De herhaling van het buitenschrijnwerk geeft het gebouw leesbaarheid en schaal. Buitenruimtes geschakeld aan de klassen vervolledigen het geheel.

De overdekte speelplaats als het centrale verzamelpunt van het school. Een aansluitende buitentrap geeft toegang tot de hoger gelegen lokalen.

gevelperspectief

klasvitrine met gevelbank

grondplan gelijkvloers

dwarssnede

buitentrap, klastuintjes -en terrassen

polyvalente refter

Close