Menu
Mercator

In een recent appartementsgebouw worden twee naast elkaar gelegen units aan elkaar geschakeld. Wat opvalt zijn de sixties invloeden waarmee het gebouw is samengesteld. Tevens zit er een zachte hoek in de scheidingmuur met de buren. Beide elementen brengen ons tot de Milanese architect en ontwerper Gio Ponti als culturele onderlegger.

De ingreep wordt beperkt tot een minimum: ter hoogte van de leefruimtes wordt de scheidingsmuur opengewerkt met een excentrisch geplaatste kolom. De openingen worden opgedikt, en de vloer terug afgewerkt in een Belgisch rood en een groene marmer uit de Italiaanse Alpen.

Twee elementaire functies worden verder gespecifieerd: een uitgestrekte keuken met daar tegenover een bibliotheekwand worden toegevoegd. De vormgeving wordt structureel benaderd en uitgewerkt in eenzelfde houtsoort. Een prominent haardvuur met zitgelegenheid vervolledigt de vaste inrichting.

uitgestrekte keuken als deel van de leefruimte

salonfragment

samensmelting tot één grondplan

bibliotheekwand met prominent haardvuur

referentie – Gio Ponti, Milano Studio

Close