Menu
Futura Geluwe

Het geheel bestaat uit één langwerpig volume van twee bouwlagen en een dakstructuur die zijn oorsprong vindt bij de landbouwloodsen uit de omgeving. Hierdoor ontstaat er een herkenbare volumewerking die vervolgens wordt verfijnd tot een gebouw met een educatief karakter.

De maatvoering van een klas is de maatvoering van de structuur. Elke klas geniet een uniforme materialiteit. Het beoogde resultaat is een frisse leeromgeving die kalmte en concentratie opwekt.

De geveluitwerking is robuust benaderd met een geassembleerd karakter. De herhaling van het buitenschrijnwerk geeft het gebouw leesbaarheid en schaal. Buitenruimtes geschakeld aan de klassen vervolledigen het geheel.

De overdekte speelplaats als het centrale verzamelpunt van het school. Een aansluitende buitentrap geeft toegang tot de hoger gelegen lokalen.

 

fotografie – Stijn Bollaert

foto – speelstraat en gebouw met historische zadeldaken op de achtergrond

foto – kops schoolgesicht met kerktoren op de achtergrond

grondplan gelijkvloers

foto’s – klassen met terrassen

foto’s – klassen met terrassen

foto – dorpsgezicht

foto – dubbelhoge polyvalente ruimte als verlengde van de speelplaats

foto – interieur

klasvitrine met gevelbank

visualisatie – klasinterieur

foto – buitentrap, gebouw, terrassen

buitentrap, klastuintjes -en terrassen

foto – context

polyvalente refter

gevelperspectief

Close