Menu
Bureaukamer Caroline & Stéphane

Gelegen in de bosrijke parkomgeving van een oud kasteeldomein vormt dit project de uitbreiding van een bestaande woning met bureaukamer en enkele ondergrondse nevenfuncties.

Een sober langwerpig volume met afgerond, licht afgeplat, uiteinde ligt verzonken in het landschap aan de achterzijde van de woning. De gevel is uitgewerkt in ter plaatste gestort beton met een negatief reliëf van lokaal gerecupereerde boomstammen. Het traditionele rieten dak is een verderzetting van de bestaande woning.

Doormiddelen van enkele afdalende treden bereik je de binnenruimte via een onopvallende opening in de wand. Het interieur is uitgevoerd in een monotoon warm materialenpallet in voornamelijk palissanderfineer en omvat naast het bureau een bibliotheek en platenvitrine.
Een ingemaakt zitbank werd ontworpen in de afronding. De verschillende elementen worden gedragen door een doorlopende sokkel die het geheel tot één totaalmeubel maakt.
De opdrachtevers gingen zelf opzoek naar de hemelse vulling van de kussens en de velours bekleding.

Twee grote blokramen, waarvan één in gebogen glas, vormen telkens een omkadering van de indrukwekkende groene omgeving als levensechte landschapsschilderijen.

fotografie – Stijn Bollaert

foto – bureaukmer in het landschap

foto – verzonken bureaukamer in ter plaatse gestort beton met een negatieve bekisting van recuperatie boomstammen

foto – gevelfragment

foto – bureaukamer als nieuwe schakel op de achtergrond

referentie – Bruder Klaus Chapel, Peter Zumthor,

foto – interieur in palissander fineer met ingewerkt salon, bureau en bibliotheek

interieur

inplanting nabij vijver

grondplan bureaukamer met leesbank

gevel mock-up in ter plaatse gestort beton met boomstambekisting

gevelzichten – bureaukamer SV

Close