Villa Brutal

Gelegen in een bosrijke omgeving strekt Villa Brutal zich uit over het landschap. Dit brutalistisch hoogstandje werd in 1974 ontworpen door architect Adri van Eemeren. De woning werd gebouwd met de beste materialen waardoor het geheel onverwoestbaar aanvoelt.

Meer lezen +

We troffen de woning aan als een intrigerend jaren ’70 decor. De ruimtes lopen vloeiend in elkaar over en volgen het ritme van het terrein. Brede gangen, lage plafonds en de niveauverschillen benadrukken het horizontale karakter.

Met respect voor het authentieke karakter, trachten we de woning aan te passen naar een hedendaags comfort. Ruimtelijk voeren we één grote verschuiving door: de hoofdkeuken vervangt de vroegere zitput van beperkte kwaliteit als het nieuwe hart van het huis. Daarnaast voeren we enkele ingrijpende keuzes door: de bakstenen in het interieur worden bepleisterd en de zwart marmeren vloer wordt vervangen door een ruw kops parket. Het geheel moet rust brengen, zonder het brute karakter te verloochenen. Het buitenschrijnwerk blijft bewaard en wordt van nieuwe glas voorzien. De sanitaire ruimtes en het binnenzwembad worden volledig vernieuwd, evenals de technieken.

  • TYPE Residentieel
  • JAAR 2019
  • LOCATIE Kapellen
  • OPPERVLAKTE 500 m²
terras leefruimte
tuinzicht
grondplan gelijkvloers
uitvoering – de keuken wordt verplaatst naar een centrale positie in de woning
bestaande toestand – leefruimte
bestaande toestand – binnenzwembad
gevelzichten