Driespan

Het project Driespan bestaat als een kleinschalige ontwikkeling van 16 appartementen en een commerciële ruimte in de kern van Gavere. Bijzondere aandacht ging naar de verzoening van meergezinswoningconcept in een dorpse context.

Meer lezen +

Door het lengte van het perceel op te delen in een kenmerkende gevelmaat past het geheel zich stedenbouwkundig vertrouwd in, in haar omgeving. De geleding van 3 gevels volgt de helling van de straat en verteld het verhaal van 3 kleinschalige meergezinswoningen, telkens met eigen inkomgeheel en lift/traphal.

De sobere en lichte baksteenarchitectuur is duurzaam en robuust gedetailleerd. Een subtiele kleurvariatie tussen de verschillende gevels benadrukt de schaalverkleining.
Plinten, dorpels en kroonlijsten worden overal uitgewerkt in een warm gestraald beton. Het buitenschrijnwerk wordt gekenmerkt door een verticale geleding en een combinatie van een dieperliggend warm grijs buitenschrijnwerk voor de privatieve ramen, en een subtiel donkerder buitenschrijnwerk voor de inkomgehelen en traphallen waarbij de trapramen bewust meer naar voor staan als een subtiele verticale nuancering. De erkers boven de inkomgehelen zorgen voor functionele beschutting en verdere verticale accentuering. Samen dragen ze bij tot een leesbaar en verwelkomend geheel met een tijdloze uitstraling, gebaseerd op een traditionele architectuurtaal.

Via een overdekte doorgang brengen we het groen visueel naar de straat. Een smeedijzeren poort zorgt voor de veilige afsluiting van de fietsenstalling, parking en zuid georiënteerde tuinen.

  • TYPE Residentieel
  • JAAR 2021-heden
  • LOCATIE Gavere
  • OPDRACHTGEVER Eco Living
  • OPPERVLAKTE 1500 m²
  • BUDGET €1.65 miljoen
  • FASE Uitvoering
visualisatie – straatgevel
visualisatie – straatgevel