Menu
Zorgtoren Middelheim

Het project Middelheim is gegelegen in een groen parkachtig gebied en bestaat uit de nieuwbouw van een dienstencentrum en 72 zorgflats met daaraan gekoppeld een kinderdagverblijf.

De zorgflats zijn ondergebracht in een hoogbouw van 44 meter hoog met 13 verdiepingen (12+1 technische verdieping). Op het gelijkvloers is een gemeenschappelijk dienstencentrum voor bewoners voorzien. Elke verdieping bestaat uit 6 flats, steeds voorzien van een eigen winterkamer (een met glas afsluitbaar terras) als verlengde van de klassieke leefruimtes.

Aansluitend maar geheel autonoom is er een kinderdagverblijf bestaande uit 2 verdiepingen. De hoogbouw wordt verbonden met het kinderdagverblijf door middel van een overdekte doorgang met geïntegreerde groenpartijen. Boven de overdekte doorgang is er een buitenspeelruimte voorzien voor het kinderdagverblijf.

De gevel is opgetrokken uit een sober en monotoon materialenpalet. De organisatie van de winterkamers in combinatie met de zachte natuursteen, streeft naar een tijdloze gevelexpressie met een robuuste aanwezigheid in het parkachtige landschap, vergezeld van enkele typerende jaren ’60 hoogbouw woonblokken.

’60 woontoren landschap

zorgflat met winterkamer

inplanting aan de Groenenborgerlaan 179

frontale westgevel

Groenenborgerlaan – straatbeeld

buitenaanleg met wijkkarakter

gebouwfragment met monotone geveluitwerking

Close