Menu
Home Office – Oude Gracht

Gelegen in de bosrijke parkomgeving van een oud kasteeldomein vormt dit project de uitbreiding van een historisch landhuis met bureaukamer en enkele ondergrondse nevenfuncties.

Een sober langwerpig volume met afgerond, licht afgeplat, uiteinde ligt verzonken in het landschap aan de achterzijde van de woning. De gevel is uitgewerkt in ter plaatste gestort beton met een negatief reliëf van lokaal gerecupereerde boomstammen. Het traditionele rieten dak is een verderzetting van de bestaande woning.

Doormiddelen van enkele afdalende treden bereik je de binnenruimte via een onopvallende opening in de wand. Het interieur werd ingericht in nauwe samenwerking met bewoners Caroline (CDC Design) en partner Stéphane. Typerend is het monotoon warm materialenpallet in voornamelijk palissanderfineer. Naast een bureau en bibliotheek werd een ingemaakte zitbank ontworpen in de afronding. De verschillende elementen worden gedragen door een doorlopende sokkel die het geheel tot één totaalmeubel maakt.

Twee grote blokramen, waarvan één in gebogen glas, vormen telkens een omkadering van de indrukwekkende groene omgeving als levensechte landschapsschilderijen.

fotografie – Stijn Bollaert

foto – bureaukamer in het landschap

foto – verzonken bureaukamer in ter plaatse gestort beton met een negatieve bekisting van recuperatie boomstammen

foto – gevelfragment

foto – bureaukamer als nieuwe schakel op de achtergrond

referentie – Bruder Klaus Chapel, Peter Zumthor,

foto – interieur in palissander fineer met ingewerkt salon, bureau en bibliotheek

interieur

inplanting nabij vijver

grondplan bureaukamer met leesbank

gevel mock-up in ter plaatse gestort beton met boomstambekisting

gevelzichten – bureaukamer SV

Close