Menu
Wijkpoort

Het project leent zijn identiteit door zijn specifieke ligging aan een commerciële as in Hoboken. De 36 woningen vormen als twee hoekgebouwen een poort tot de achterliggende woonwijk.

Een sobere baksteenarchitectuur werd uitgewerkt in diverse verbanden die verdergezet worden in de afwerking van inkomgehelen en terrassen. Verfijnde momenten die inspelen op de ervaring van de bewoner en hun rol opeisen op stedelijke schaal. De positie van brievenbussen, de details van een balustrade of inkomdeur … met zorg en toewijding ontwerpen we een huiselijke omgeving opdat bewoners zich er werkelijk thuis kunnen voelen. Gestreepte plafondafwerkingen in witgeel zijn een knipoog naar frivole, historische zonnetenten.

De inkomgehelen genieten een doorzicht tot de collectieve tuin in het binnengebied. De overdekte parking werd ontworpen als een polyvalente infrastructuur die de tuinen met de straat verbindt en zo het buurtschap ondersteunt als een plaats van ontmoeting en spel.

foto – Sint-Bernadsesteenweg

foto – Sint-Bernadsesteenweg

foto – ingang

foto – Sint-Bernadsesteenweg

foto – terras

foto – Rector Vermeylenlaan

foto – terras

foto – terras

foto – uitvoering

foto – uitvoering

foto – uitvoering

foto – uitvoering

foto – uitvoering

horizontaal blokverband – verticaal tegelverband

foto – uitvoering

foto – uitvoering

inplanting

Sint-Bernardsesteenweg

gemeenschappelijke binnentuin

inkomhal met doorsteek naar het binnengebied

Close